~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
4 portioner
600g Laxfilé
Överbakning:
2 dl riven Västerbottenost
1,5 dl hackade räkor
1 dl cremé fraiche
½ dl hackad dill
½ dl hackad gräslök
100 g färdig Skagenröra
salt & peppar
Citronaioli:
1,5 dl majonäs
1,5 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
½ pressad citron
salt & peppar
Tillbehör:
1 paket frusen sparris
1 paket bacon
- Dela laxen i 4 bitar (jag fuskade o hade 4 färdiga bitar) o placera dom på ett ugnsfast fat. Salta lätt, rör ihop rivna osten o alla övriga ingredienser till överbakningen. Bred fyllningen på laxen. Baka i ugnen på 200 grader till 55 grader innertemperatur på laxen
- Rör under tiden ihop citronaiolin
- Koka sparrisen enligt förpackningen. Ta sen ur så många sparrisar som du vill ha o linda in i bacon...stek dom i stekpannan.
- Servera med potatis
Hoppas det ska smaka gott :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar